sobota 27. srpna 2016

Mazání na žíly a cévy De Luxe

Pokaždé, když přijde moje mamka z práce, tak si stěžuje na bolavé nohy. Takže jakmile jsem uviděla výzvu na Priessnitz mazání na serveru Blogerky, řekla jsem si, že přes mamčinu nedůvěru k podobným věcem se zúčastním výzvy a když uspěju, mazání jí prostě vnutím. A tak se taky stalo. Za zkoušku to přeci stojí. I když se nejedná přímo o přírodní kosmetiku, tak jsem se produkt rozhodla zrecenzovat pro ty z Vás, kteří o koupi tohoto výrobku třeba uvažují, nebo jen s nedůvěřivostí koukají na onu televizní reklamu, kde si paní stříhá kus šatů a po namazání svých nohou se směje od ucha k uchu.

Produkt má údajně sloužit k zlepšení křečových žil a metličkových žilek. Jak vznikají? Křečové žíly jsou z 90% dány geneticky. Tvoří se především na dolních končetinách a to proto, že v žilním systému dolních končetin špatně fungují chlopně, které se v těchto žílách nacházejí. Ty mají sloužit k tomu, aby se krev, která má téct průběžně k srdci, nevracela zpět a její odtok byl zkrátka efektivnější. Pokud chlopně z nějakého důvodu nefungují tak, jak by měly, vzniká přetlak v žilním systému dolních končetin a problém je na světe. Pak následují nepříjemné pocity otoku nohou, křeče, pocit těžkosti nohou, bolest. 

Jak tedy může mazání pomoci na problém, který se jinak dá řešit téměř výhradně jen operativně? I když účinnou látkou zde má být escin a flavonoidy (z jírovce maďalu a révy vinné), které mají příznivý účinek na žilní i lymfatický systém, tak již vytvořené křečové žíly neodstraní. Alespoň v mamčiném případě se tak nestalo a to ani u metličkových žil. Proto bych určitě nepodceňovala preventivní nošení stahovacích punčoch a toto mazání bych použila jen jako doplněk a určitou formu prevence. Nicméně nohy jsou po namazání velmi hebké, gelovitá konzistence se vstřebává opravdu rychle a krásně, velmi jemně voní. Chladit by však mohl více. Jedná se spíš o pocit, že gel je chladnější, než doopravdy je, ale pocit po chvíli vymizí. Což je škoda, protože jinak by od těžkých nohou, dle mého, mohl pocitově pomoci více. Co se mi však vůbec nelíbí, je přítomnost několika parabenů. Chápu sice, že gel obsahuje spoustu vody a výrobce jej musel nějak zakonzervovat, ale určitě by se našla lepší varianta. Parabeny jsou jedny z mála látek, které jsou svými nežádoucími účinky tak profláklé, že i běžný spotřebitel je o jejich nepřítomnosti, jinak v chemikáliemi přecpaným přípravkem, hned na přední straně obalu informován. Patří totiž mezi 20 nejčastěji alergii vyvolávajících látek, stopy parabenů byly nalezeny v nádorech prsu a navíc zabraňuje přirozené enzymatické aktivitě pokožky i tkání. Dále se mi nelíbila přítomnost coumarinu, což je toxin, který se přirozeně vyskytuje v některých rostlinách, nebo se vyrábí synteticky. Slouží k zamaskování základního pachu a jako konzervant, bohužel je zde vysoké riziko vzniku alergické reakce, je hepatotoxický, nefrotoxický (vědecké testy prováděny na zvířatech, u lidí se nebezpečí snižuje), snadno proniká kůží a může mít neblahý vliv na vývoj mozku, což by měly vzít v potaz především těhotné ženy. Aby se spotřebitel mohl lépe orientovat, uvítala bych určitě u produktu na internetových stránkách vypsané složení a ne pouze určité vybrané složky.

Složení: Aqua, Propylenglycol, Alcohol denat, Aesculus Hippocastanum Extract (Jírovec Maďal), Vitis Vinifera Leaf Extract (Réva Vinná), Carbomer, Menthol, Phenoxyethanol, Methylparaben, Ethylparaben, Butylparaben, Propylparaben, Sodium Hydroxide, Parfum, Amyl Cinnamal, Benzyl Benzoate, Benzyl Salicylate, Coumarin, Hydroxycitronellal, Butylphenyl, Methylpropional, Limonene

+ vůně
+ hebká pokožka
+ trochu chladí
+ rychle se vstřebává
+ nohy bolí méně

- složení
- vzniklé metličkové ani křečové žíly nemizí
- mohl by chladit více

Článek byl napsán pro Blogerky



Jaký je Váš názor na reklamy? Ovlivňují Vás, nebo jim už předem nevěříte?

7 komentářů:

  1. Tento krém máme doma, používa ho priateľ, pomáha mu. Ale mňa na ňom tiež odrádza to zloženie.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není vyloženě špatný, ale pokud by to složení bylo lepší, tak bych ho rozhodně hodnotila kladněji.

      Vymazat
  2. Super článok! :) Vyzerá to fakt dobre :))
    partofnicol.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  3. Jen chci upozortnit, ze metlickove zily mizi po minimalne mesici a pul pouziani, neni to tak ze namazete a je to pryc. Proste to chce cas,je to jako kdyz jde nekdo na dietu a ceka,ze bude hned supermodelka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za upozornění, ale výrobce nedeklaruje žádnou lhůtu, za kterou by měl, nebo neměl produkt začít něco dělat.

      Vymazat
  4. Teraz ma anonym potesil a vznikla mi nadej ze po mesiaci a pol nieco pomoze :) juch!

    Pozyvam na luxusnu giveaway o setrnu kulmu Rowenta a vlasovy balicek Dove: https://biancaprincipessa.blogspot.sk/2016/09/obrovska-dove-rowenta-giveaway.html

    OdpovědětVymazat