čtvrtek 18. února 2016

Dlouhotrvající tekuté oční linky Černý čaj


Dnes se společně koukneme na oční linky od super skvělé, přírodní značky 100% pure. Jsou opravdu hodně dobré, ale než Vám je představím blíže, tak nejprve za brouzdáme do vod všeobecného líčení linkami.

Dochované zmínky o prvním líčení pochází zhruba z roku 3100 př. nl., kdy se nejen linkami líčily vysoce postavené egyptské ženy, ale i muži a děti. Oči si malovali tehdejšími linkami velmi výrazně a bylo to za účelem zkrášlení, zamaskování vrásek a přiblížení se k božstvu. Větší oblibu pak make-up jako takový získal kolem roku 1920, kdy ženy začaly být samostatnější a začaly se i více malovat. Od této doby získávaly linky čím dál tím větší oblibu, počínaje čtyřicátými léty dvacátého století a především pak v létech šedesátých. 

Já osobně vyzkoušela vícero očních linek, s všelijakými aplikátory, nebo ve fixe, ale musím říct, že ty od 100% pure patří mezi nejlepší a to nejen díky svému složení. Tato značka vyrábí čistě přírodní produkty, které netestuje na zvířatech. To však není ani zdaleka vše! Nejen, že na zvířatech nic netestuje, ale naopak jim (respektive útulkům atp.) finančně přispívá. Jejich kanceláře "běží" na solární energii. Biologicky dobře odbouratelné výrobky bez škodlivé chemie jsou baleny do spotřebitelsky zrecyklovaných plastů, skla, plechovek od limonád a své papírové etikety potiskují netoxickým rostlinným inkoustem. Navíc nepoužívají žádné chemické konzervanty, jen bylinky.


Když se mi linky dostaly poprvé do ruk, tak mi je bylo líto i otevřít, natož se s nimi jen tak malovat, jak nádherné měly balení. Vážně. Všechny věci od 100% pure jsou tak krásné, že byste je místo malování mohli použít i jako ozdobu k vystavení na nějakém čestném místě. Obal však není jediná věc, co je na linkách super. Mají skvělou pigmentaci, dobře se nanáší a co mě překvapilo asi úplně nejvíc, že jsou opravdu dlouhotrvající, jak hlásá název. Zpočátku jsem si říkala, že když jsou tak přírodní, tak přece tak dobře držet nemůžou, určitě se i za tu cenu budou obtiskovat, ale opak je realitou. Linky se neobtiskují, nerozmazávají a neodpadávají ani po celodenním nošení, ale co víc, nejdou vůbec dolů :D I kokosák je na ně slabý a tak se musím opravdu hodně snažit, abych je odlíčila, aniž bych si u toho nerozedřela oči (teď samozřejmě trochu přeháním, ale jde to fakt špatně). Aplikují se tenkým štětečkem, takže lehce jedním tahem uděláte jak tenkou linku, tak hrubší. Linky tedy až na horší odličování a vyšší cenu hodnotím velmi pozitivně a určitě bych je všem, komu nebude líto si za kvalitu připlatit, doporučila.


Složení: Camellia Sinensis (Organic Micronized Black Tea)* Leaf Extract, Vegetable Glycerin, Aloe Barbadensis (Organic Aloe)* Leaf Juice, Xanthan Gum, Extracts of Origanum Vulgare (Oregano) Leaf, Thymus Vulgaris (Thyme) Flower/Leaf, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf, Lonicera Caprifolium Flower and Lonicera Japonica (Honeysuckle) Flower. * Certified Organic.
Složení CZ: extrakt z mikronizovaných lístků bio černého čaje, rostlinný glycerin, bio šťáva z listů Aloe vera, xanthanová guma, extrakt z listů oregána, tymiánu, rozmarýnu, zimolez kozí list a zimolez japonský.

Používáte linky na oči i Vy? Pokud ano, jaké jsou Vaše zkušenosti?

26 komentářů:

  1. Oční linky mám moc rada a momentálně mám tekuté jen přírodní. Jedny lavera a druhé Terra naturi.

    OdpovědětVymazat
  2. Linky na oči používám hodně, mám od Essence, mají podobný "štěteček" takže věřim, že tyto musí být úplně skvělé a ještě když jsou celý přírodní a mají krásný design :)

    --eL

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsou ozdobou mé kosmetické taštičky, vážně, nejkrásnější věc na šminkování, co jsem kdy měla (tedy spolu s řasenkou od 100% pure, ta je taky krásná).

      Vymazat
  3. Pěkný článek :) taky používám většinou tekuté linky, ale přírodní jsem ještě nezkoušela :)

    OdpovědětVymazat
  4. černý čaj? tak to je wow, no fotky super!! :) nemáš zkušenosti s linkami Alverde? :)
    www.plesatazpevacka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc! To focení mě na tom hodně baví :) Zkušenosti s nimi zatím nemám, ty ano? :)

      Vymazat
  5. Vyzerá naozaj úžasne. Veľmi sa mi páči jej tenký hrot, pomocou ktorého si si dokonca dokázala nakresliť srdiečko na ruku. Nakoľko si srdiečko nakreslila, tak povediac, dokonale, určite sa s ňou veľmi dobre narába.

    Čo je dobré to musím mať aktuálne aj s extra mega GIVEAWAY

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je pravda, jsou opravdu hodně přesné a kreslí se s nimi moc dobře :)

      Vymazat
  6. Skvelý článok ! Očné linky mám veľmi rada a nosím ich pravidelne. Práve teraz mám jednu od essence :)
    My blog : THE COLORFUL THOUGHTS

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mají moc pěkné stránky, akorát tam nikde nepíšou složení svých produktů, což mě vždy dost vytočí a raději si danou věc koupím jinde, kde své složení neskrývají :)

      Vymazat
  7. Veškeré přírodní produkty mám moc ráda, díky za tip! na linky se určitě podívám. BEAUTYPUSINKA

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já děkuji za shlédnutí a komentář :) Určitě se koukni, vím, že 100% pure je dražší, ale za to ve složení nejsou skryté žádné hnusárny.

      Vymazat
  8. Já linky vůbec nepoužívám, možná proto, že mi nesedí nebo to neumím, každopádně všechny co je nosí obdivuju ! (Teda skoro všechny) :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já je nosím raději, než třeba tužku, ale je pravda, že někdy to chce hodně pevné nervy a ještě více pevnou ruku :D

      Vymazat
  9. Ja som veľmi spokojná s tekutými linkami od Astor. Predtým som skúšala Alverde, ktoré boli tiež vcelku dobré a dobre sa nanášali, ale ako to už s kozmetikou Alverde býva, niektoré kúsky sa zháňajú ťažko a niektoré sú beznádejne vypredané.
    Bianka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je pravda a taky podle mé zkušenosti je výsledný výrobek kvalitou trochu jinde, než člověk čekal (řasenka atp.)..

      Vymazat
  10. To složení je uplný orgáč! :O Hned bych si je koupila, kdybych tekuté linky používala, ale nepoužívám :D. 100 % Pure je podle mě super značka co se týče složení, vzhledu, filosofie... Ale zatím jsem od nich nic nezkusila.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já od nich mám zatím ty linky, řasenku a pak vzoreček na oční krém, který používám už víc jak 2 týdny 2x denně a stále neubývá! Na to, že to je vzoreček, dost dobré :D

      Vymazat
  11. Ja očné linky veľmi nepoužívam, no táto vyzerá skvelo :)

    Na mojom blogu práve prebieha Giveaway s Weledou a budem veľmi rada, ak sa zúčastníš :)
    Hello, my name is Ev

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za komentář :) Tak třeba někdy do budoucna.. :)

      Vymazat
  12. Zajímavý produkt :) Já jsem spokojená s klasickými drogérkovými od Miss Sporty, vydrží neskutečně dlouho v perfektním stavu :)

    Ili Libertad

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Miss Sporty je mi z nějakého záhadného důvodu nesympatická značka :( I já měla nějaké obyč z drogérky, ale to složení bylo nic moc.

      Vymazat