čtvrtek 14. dubna 2016

Mycí elixír na intimní partie


V tomto článku bych Vám ráda a také s velkým potěšením chtěla představit mycí intimní gel od Havlíka. A proč s velkým potěšením? Protože je to po dlouhé době intim gel, který mi nevyvolal žádné problémy. 

Určitě každá z nás si tím někdy prošla a mě se tyto problémy poslední dobou často vracely. Především po použití špatného produktu určeného k intimní hygieně (nechci nějak očerňovat Chilli intimu, ale jak ji můžou opěvovat v reklamách a všude v lékárnách, když má takové složení, že se ani nedivím, že mě pokaždé z ní všechno svědilo a štípalo a záněty začaly opět nanovo). Proto jsem byla i velmi opatrná při následném výběru nového kousku, protože nevím jak Vy, ale já intimní mycí přípravky neřadím mezi ty, se kterými bych chtěla nějak zvlášť experimentovat. Speciálně u tohoto produktu tedy chválím možnost zakoupit si menší balení, protože nejde o úplně nejlevnější záležitost, vzhledem k připočtení poštovného. U toho bych naopak uvítala třeba i možnost zásilkovny/uloženky, protože Havlíkova apotéka má vyšší ceny a tak bych možnost na poštovném ušetřit rozhodně brala všemi deseti. On si člověk totiž někdy samotnou koupi po zjištění poštovného ještě rozmyslí a odrazen se poohlédne radši někde jinde. 

Po této značce jsem pokukovala již delší dobu, ale tento produkt jsem si zde rozhodla koupit pouze šťastnou náhodou. Po několika denním zkoumání složení všech možných podobných "přírodních" mycích intimních gelů jsem už byla vážně bezradná. Buď se mi nelíbilo složení jako takové a nebo se mi nelíbily všelijaké přídavky mentolu (to jako vážně?!). Takže jsem se na doporučení kamarádky rozhodla koupit něco od Hádka, který měl složení pěkné. Co však sám osud nechtěl, ke koupi byla zapotřebí registrace, která mi ani po půlhodinovém litém boji nešla potvrdit a tak já, rozený cholerik, jsem přemohla touhu vyhodit nebohý počítač z okna (nebo do něj minimálně kopnout) a  okamžitě jsem do pomyslného košíku házela právě tento Havlíkův mycí elixír, o kterém jsem uvažovala jako o dalším vhodném adeptovi. Což se nakonec ukázalo jako dobrá volba.

Samotná značka na mě působí příjemným dojmem. Vychází z tradičních receptů, poznatků o bylinách a jejich specifických účincích na náš organismus. Tomu všemu je přizpůsoben vzhled stránek i obalů, které mají nádech lékárenského sortimentu. Značka má totiž vycházet z lékárníka PhMr. Karla Havlíka, který dával přednost právě přírodním cestám při léčbě člověka. A aby byli dané byliny přidávané do současných produktů co nejméně zatíženy chemikáliemi, tak si část z nich tato značka sama pěstuje na ekozahrádkách v oblasti Podblanicka, které po domluvě můžete i navštívit. Rovněž dbá i na čistotu včelích produktů a proto úly neumisťuje do okolí zemědělské oblasti a ošetřuje je biologickými prostředky, nikoliv chemickými. A aby toho nebylo málo, tak se Havlíkova apotéka zabývá i výzkumem, o kterém se podrobněji můžete dočíst přímo na jejich stránkách. 

Ihned po odšroubování víčka tohoto produktu mě zaujalo dávkování. To je totiž díky malému otvoru, v hrdle lahvičky velmi přesné, takže neplýtváte. Dále mě oslovila velmi příjemná, bylinková vůně. Asi nejvýraznější prvek tvoří levandule. Z tohoto důvodu jsem se zpočátku bála, jestli éterické oleje nebudou dělat neplechu, ale nedělají. Je to pravděpodobně tím, že levandulový éterický olej je jedním z nejšetrnějších éterických olejů vůbec. Zatímco jiné můžou i ve velmi zředěných koncentracích způsobit např. fotosensitivitu kůže, nebo nejsou vhodné pro těhotné ženy (nejčastěji se jedná o éterické oleje z citrusů a skořice), tak levandulový se může na drobné ranky a nebo štípance od hmyzu aplikovat i v koncentrované formě. Vzhledem k obsahu šetrných tenzidů tento produkt moc nepění. Obzvlášť, pokud použijete menší množství. Mě osobně to však nijak nevadí, protože mám pocit, že to, co má, pěkně umyje i tak. Zkoušela jsem si s ním nejprve umýt i ruce, abych zjistila, jestli mi po daných bylinkách nevyskáče vyrážka a pokožka byla nejen bez vyrážky, ale taky nebyla vůbec vysušená, což hodnotím rovněž kladně. Celkově bych to tedy shrnula tak, že tento mycí gel splnil vzhledem ke své vyšší ceně to, co jsem od něj očekávala.

SloženíAqua (pitná voda), Sodium Cocoamphoacetate (jemná mycí složka), Sodium Lauryl Glucose Carboxylate (jemná mycí složka), Lauryl Glucoside (jemná mycí složka), Sodium Cocoyl Glutamate (jemná mycí složka), Glycerin (Humektant), Lavandula Angustifolia Herb Extract (Levandule lékařská), Urtica Dioica Extract (Kopřiva dvoudomá), Humulus Lupulus Cone Extract (Chmel otáčivý), Sodium Benzoate (prířodní konzervant obsažný v ovoci), Potassium Sorbate (přírodní konzervant obsažný v ovoci), Coco-Glucoside (jemná mycí složka), Glyceryl Oleate (vosk z rostlinných olejů), Lavandula Angustifolia Oil (olej Levandule lékařské), Linalool (z přírodních éterických olejů)

Všechny mycí složky jsem si ověřovala na internetu, zda-li jsou opravdu šetrné a zjistila jsem, že jsou :)

Chmel otáčivý-má dezinfekční účinky, obsahuje látky podobné ženským pohlavním hormonům, pomáhá při zánětech močového měchýře, je vhodný na podrážděnou kůži, má antibakteriální účinky, obsahuje phytoestrogeny, které stabilizují hladinu hormonů a pomáhají tak předcházet menstruačním bolestem

Levandule lékařská-chrání pokožku před množením houbových/kvasinkových, mikroorganismů, pomáhá při regeneraci infekčních ran a povrchových zánětů
Kopřiva dvoudomá-pomáhá při vnitřním krvácení, má protizánětlivé účinky, urychluje hojení ran




Jaké jsou Vaše zkušenosti s intimními mycími gely? A dáváte přednost značkám s levnějším poštovným?

24 komentářů:

  1. Já používám na intimní hygienu olej od Saloos Intimia, jsem s ním nejspokojenější a vyhovuje mi že je to olej a ne gel :). Tento gel jsem neměla, ale měla jsem jiné věci od Havlíka a žádná velká sláva tedy... Za ty peníze bych čekala něco trochu jiného... Co se poštovného týče, rozhodně na něj hodně dám, protože jsem za tu zásilku od Havlíka kde byly jen dvě věci zaplatila i s poštovným okolo 500 Kč a hodně jsem tedy nad tím váhala. Design i ta filosofie se mi velmi líbily, ale účinkama jsem byla opravdu poměrně zklamaná...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten hádek byl právě taky olej a moc jsem nevěděla, co od toho čekat, protože jsem zatím žádný takový olej nezkoušela. Nicméně s tou cenou máš pravdu. Já za tohle i s poštovným dala cca 450,-. Jinak na Havlíka slyším rozporu plné názory, ale tohle je můj první produkt od nich, tak nemůžu srovnávat. Chápu, že pokud u nějaké pleťové masky slibují, že bude hydratovat, redukovat černé ďubky a vyhladí vrásky, nebo kdo ví co ještě, tak to pak člověk prostě očekává (ještě za tu cenu). Naštěstí tady mi stačí, že nemám žádný gynekologický problém a umyje, takže já si stěžovat nemůžu :)

      Vymazat
    2. No já měla pleťovou masku a krém. A ještě vzoreček nějaké mastičky. Ale přišlo mi to jak mazat se uplně obyčejným krémem, prostě zhydratoval, ale jinak nic. A co se masky týče, tak ta měla po ránu vyčistit pleť, byla to ta tříminutová. A sice jsem po její aplikaci měla pěkný pocit, nicméně na vyčištění pleti neměla vůbec žádný vliv protože když jsem přejela po umytí a osušení obličej ještě micelárkou, tak byly na tamponku pořád nečistoty a ve výsledku bylo lepší umýt si ten obličej normálně jen vodou a hydrofilním olejem :). Ale zase jsem na tu masku slyšela fakt hodně chvály, tak nevím kde se stala chyba. Co se týče těch gynekologických problémů - ty já taky nemám, ale když použiju třeba již zmiňovaný Chilly, nebo hůř - Lactacyd, tak mě to tam dole uplně vysuší a štípe to a je to hrůůůůza! 8-O

      Vymazat
    3. Já na tu tříminutovou taky právě slyšela chválu, tak asi fakt každému sedne něco jiného a nebo byly blogerky uplacené, aby chválily :D No já ty problémy právě běžně taky nemám, ale po Chilli intimě se dostaví záhy :D Ale ne že bych byla ráda, že spoustě lidem nesedí, ale když to píše i Wiki dole v komentáři, tak to vážně asi nebude jen mnou. Takže se dost směju těm jejich trapným reklamám a etiketám, kde vyloženě tvrdí, jak je to na takovéto problémy vhodné a přitom je ten gel sám vyvolává :D To člověk použije a sežere ho to zaživa :D

      Vymazat
  2. Chilly mi vůbec nevyhovoval, také nechápu, kdo si to může kupovat. Už dlouho používám intim gel Facelle z Rossmanna. Má dobré složení a moc nestojí. Tady to z Apotéky bych taky klidně vyzkoušela :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky nevím, slyšela jsem na to více negativních názorů, takže nechápu, kde vzali ty svoje gynekologické a testy a další lákadla, kterýma se snaží lidi oblbnout na etiketě. Hmm to zní dobře :) Bohužel my tady máme jenom Tetu, ve které nic takového nevedou, takže bych se musela nejdřív poohlídnout po Rossmannovi :)

      Vymazat
  3. Ty mycí gely mi kolikrát přijdou jako jeden začarovaný kruh, až je to někdy fakt děsivé.. Ještě, že existují takové to seriózní - nebo jak to lépe nazvat - výrobky :). Tento jsem ještě nikdy nezkoušela, ale s myšlenkou něco od havlíka vyzkoušet už si pohrávám dlouho. Chtěla bych zkusit jejich přípravky na vlasy. Vždy se tváří, jako že je to pecka, tak uvidíme :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já původně chtěla také zkoušet šampon od Havlíka, ale pak jsem se někde dočetla, že snad vůbec nepění, takže jsem si to rozmyslela a koupila si jenom tohle :)

      Vymazat
  4. Já jsem jednu dobu měla stále se vracející gyn. problémy, používala jsem právě výrobky z drogerie na mytí a myslela si, jak dělám dobře, pak už jsem byla bezradná, tak jsem šla k doktorovi a ten mi z hrůzou řekl, že to mám okamžitě přestat používat a intimní partie mýt jen vodou ;) a od té doby mám klid, jen nechápu, jak může být vůbec povolené něco takového prodávat!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. `S hrůzou` tam má být samozřejmě ;)

      Vymazat
    2. Já to taky nechápu. Podle mě jsou všechny ty gynekologické testy těch přípravků nějak vymyšlené a nebo to zkoušeli na plechových ženách :D Jinak si to vysvětlit nedovedu. Jinak s vodou jsem se myla, ještě než mi přišel tento produkt a vcelku se mi taky ulevilo.

      Vymazat
  5. Ja osobne používam prípravky na intímnu hygienu iba občas, nakoľko štúdie preukázali, že by sa to s nimi nemalo preháňať. Na druhej strane si myslím, že občasná hygiena s nimi nezaškodí a najmä ak máš nejaké problémy či je žena náchylnejšia

    Čo je dobré to musím mať aktuálne aj s 2ma GIVEAWAY

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ono taky právě záleží na typu přípravku. Pokud je to něco nekvalitního, tak bych za sebe nedoporučila používat ani občasně :D

      Vymazat
  6. Tak to mám radost, že Ti sedl! :)

    OdpovědětVymazat
  7. Musím říct, že vypadá fakt dobře :) třeba někdy vyzkouším :)

    OdpovědětVymazat
  8. Rovnakým problémom si prechádzam ja teraz. Musela som vymeniť takmer všetkú kozmetiku za bio, aby ma konečne nič nealergizovalo. Ja práve skúšam Idelyn, ale ani tento nevyzerá zle :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám k Idelynu odpor kvůli té jejich stupidní a vlezlé reklamě :D A náhodou jsem zavítala na jejich stránky a ty byly ještě horší, než ta reklama a to už je vážně co říct :-/:D

      Vymazat
  9. Zvyčajne používam na všetko klasický sprchový gél (prírodný) no nad kúpou nejakého takého produktu celkom uvažujem :)

    OdpovědětVymazat
  10. Já za sebe doporučuji všechny intimní gely z Oriflame, nedráždí. Ostatní mi nedělaly dobře. A tento v budoucnu určitě také zkusím. Díky za recenzi. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak každému sedne něco jiného, to je jasné :)

      Vymazat
  11. Tyjo to si takhle ty ingredience ověřuješ u všeho? To je skvělý !

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anooo :) Navykla jsem se ve složení kosmetiky šťourat stejně poctivě, jako ve složení potravin :)

      Vymazat