čtvrtek 7. dubna 2016

Prodlužující řasenka s marakujovým olejem

Dnes se podíváme na další z klenotů mé kosmetické taštičky a sice řasenku od 100% pure. Minule jsem se rozplývala nad nádherným obalem očních linek a ani tentokrát to asi nebude jinak. No řekněte samy! 

Tuto řasenku jsem dostala pod stromeček na Vánoce a tak je Vám určitě jasné, že už ji nějaký ten pátek testuji. Než se ale dostaneme k samotné recenzi produktu od extra přírodní značky 100% pure, tak bych se s Vámi chtěla podělit o jedno video, které jsem nedávno náhodou zahlédla. Bohužel jsem ho našla na internetu jen v angličtině, ale aspoň si můžete prohlédnout, jak se takový řasenkový koktejl míchá ve velkém. 

A proč se vůbec zaobírat přírodní dekorativní kosmetikou? Zaregistrovala jsem pár názorů, že lidé (tedy dámy) řeší když už, tak pouze pečující přírodní kosmetiku. Přitom ruku na srdce, make-up máme na obličeji téměř denně po mnoho hodin a například pokožka kolem očí je jednou z nejcitlivějších, jakou na našem těle můžeme nalézt. Tak proč si na ni bez rozmyslu dávat první věc, kterou v drogerii popadneme?
  • Roku 1840 byla vynalezena první řasenka. 
  • Roku 1916 byly vynalezeny první umělé řasy, které byly využity pro jeden z Hollywoodských filmů a byly vyrobeny z lidských vlasů. 
  • Roku 1938 byla vynalezena první vodě odolná řasenka. 
  • Moje babička však ještě za mlada místo řasenky používala černý krém na boty, který aplikovala kartáčkem na zuby. 

Toliko asi z historie :) Dnes se řasenky vyrábí smícháním například různých olejů, ropných produktů, chemických emulgátorů, konzervantů a parfémů (protože by si je asi jinak na oči nikdo dobrovolně nedal). Nesmí být ani příliš tekutá, ani hutná, musí dlouho vydržet a k tomu ještě řasy prodloužit, zahustit, obarvit a neobtiskovat se, nedrolit se, řasy neslepovat. Splňují ale Vaše řasenky všechny tyto parametry? Nejednou jsem měsíc po koupi řasenku vyhazovala, rozčilovala se nad slepenými řasami a nebo marně očekávala onen efekt umělých řas, jak teď hlásají v reklamách. Všimli jste si někdy, že téměř v každé reklamě na řasenku na milisekundu milimetrovým písmem skočí, že pro ilustraci byly použity umělé řasy? Navíc řasenky obsahující silikony můžou řasy i oslabit a zapříčinit tak jejich lámání.

Díky těmto všem důvodům jsem si přála pro porovnání vyzkoušet čistě přírodní řasenku. Nejprve jsem byla poněkud skeptická, ale mé obavy postupně odvála vůně čerstvého ovoce, kterou po rozšroubování řasenky okamžitě ucítíte. Nejedná se však o syntetickou parfemaci, nýbrž o vůni přírodního marakujového oleje. Nanáší se dobře, nežmolkuje, řasy neslepuje, ani se nedrolí. Má parádní konzistenci a po 4 měsících je v stále dobré kondici. Od nepřírodních řasenek však na řasách tolik nedrží, takže náhodné promnutí očí může zapříčit vzhled horníka, což by asi nikdo nechtěl. Na venkovní nepřízně počasí ale řasenka zase tak háklivá není, protože jsem si ji zkoušela dát i do sněhových srážek a obešlo se to bez šmouh pod očima. Co by ale někomu mohlo vadit je, že řasenka maluje opravdu jemně. Řasy hezky obarví, ale nejsou, jak jsem zmínila výše, tak výrazně obalené. Což mě osobně spíš vyhovuje, protože nemám ráda, když mám řasy, jak mrkací panenka :D Dále by také mohla odradit cena, která je u této značky prostě vyšší.

Pro oddálení vyschnutí řasenky doporučuji šroubovat pomalu a kartáček vytahovat krouživými pohyby, aby se do ní zbytečně nedostával vzduch.

Složení: Camellia Sinensis (Green Tea) Leaf Extract, Tocopherol (Vitamin E), Euphorbia Cerifera (Candelilla) Wax, Oryza Sativa (Rice) Bran Wax, Coconut Stearic Acid, Pantothenic Acid (Pro-vitamin B5), Fucus Vesiculosus (Seaweed) Powder Extract, Theobroma Cacao (Cocoa) Seed Butter, Passiflora Alata (Maracuja) Seed Oil, Extracts of Aloe Barbadensis (Organic Aloe Juice) Leaf*, Oryza Sativa (Rice) Germ Powder, Theobroma Cacao (Cocoa) Powder, Coffea Arabica (Coffee Beans) Seed, Origanum Vulgare (Oregano) Leaf, Thymus Vulgaris (Thyme) Flower/Leaf, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf, Lavandula Angustifolia (Lavender) Flower/Leaf/Stem, Hydrastis Canadensis (Goldenseal), Passiflora Alata (Maracuja) Seed, Lonicera Caprifolium Flower and Lonicera Japonica (Honeysuckle) Flower Extract, Vegetable Glycerin, May Contain Iron Oxides. * Certified Organic.
Složení v ČJ: extrakt z listu zeleného čaje, vitamín E, candelilla vosk, rýžový vosk, kyselina stearová z kokosu, pro-vitamín B5, extrakt z mořských řas (prášek), kakaové máslo, marakujový olej, extrakt z bio listu aloe vera (šťáva), rýžový prášek, kakaový prášek, extrakty z kávy Arabica, listu oregána, květu/listu tymiánu, listu rozmarýnu, květu/listu/stonku levandule, vodilky kanadské, marakuji, květu zimolezu kozího listu a květu zimolezu japonského, rostlinný glycerin, může obsahovat oxid železa.



Máte zkušenosti s přírodní řasenkou, nebo raději dáváte přednost klasickým z drogerií?

37 komentářů:

  1. Tyjo nechápu jak jsi o umístila na tu vetev?)) Já používám řasenku Wonderlash z Oriflame;) a jsem s ní spokojená, neslepuje mi totiž řasy;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Původně jsem myslela, že to půjde umístit snáze, ale pořád to padalo dolů a tohle byla asi ta 1 sekunda před pádem, kdy jsem zrovna stihla zmáčknout spoušť :D
      Jinak s Oriflame řasenkami zkušenost nemám, jen s Avonem a ta jedna klasická mi strašně rychle vyschla a ta druhá byla průhledná gelová se třpytkami a po nanesení vůbec nešlo vidět, že by člověk něco na těch řasách měl, ani třpytky, nic.

      Vymazat
  2. Já jsem si teď oblíbila jednu od Bourjois =)
    seulementteresa.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak tuto značku neznám. Koukala jsem na net a mají vcelku dobré ceny. Takže pokud ještě dobře maluje,... :)

      Vymazat
  3. Chválím fotky, ta na větvi je nejlepší, mohla bys ji přihlásit do nějaké foto soutěže. Tvou řasenku bych ráda zkusila, ale odrazuje mě ta cena. Jednu dobu jsem zkoušela různé přírodní a bio řasenky, ale všechny se mi mazaly a žádná nevydržela do večera. Momentálně zkouším Laveru a je to docela hrůza. takže používám konvenční řasenky, protože se nerozmazávají.
    Jsi krasna

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) To focení mě na tom hodně baví a myslím,že je lepší dávat takové fotky, než ty základní z e-shopových stránek s bílým pozadím.
      To chápu, ono by normální syntetická řásenka za 200,- udělala asi stejnou službu, jako přírodní za 700,- ale s děsným složením. Nedávno jsem okukovala nějakou řasenku, co jsme měli doma (byla to značka typu Miss Sporty) a ve složení samé parabeny, silikony, takže nic moc.

      Vymazat
  4. Riasy sú po nej naozaj nádherné :)

    Čo je dobré to musím mať aktuálne aj s extra mega GIVEAWAY

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, škoda, že nevydrží déle, protože po celodenním nošení už mám pocit, jako by řasenka z řas prostě zmizela.

      Vymazat
  5. Já jsem si to sama pro sebe taky právě už několikrát říkala, že si pořád dávám pozor na to, abych na sebe nenapatlala kde jakej krém s bůh ví čím, ale potom si na sebe zase nanesu produkty z drogérie a výsledek je opět určitě nulovej, proto bych ráda vyzkoušela i přírodní dekorativku, ale otázkou je, abych potom nebyla šokovaná z toho přechodu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak i to je možné :) Ono každému sedí něco jiného. Ale myslím, že jak si jednou navykneš číst složení, tak už se toho jen tak nezbavíš. Takže já než něco koupím, tak prostuduju složení a pokud se mi tam něco vyloženě nelíbí, tak to ani nekupuju. Takhle jsem se třeba dozvěděla, že Nivea Q10 žádný Q10 neobsahuje :D Ale do ceny si ho samozřejmě započítá a v reklamě ho také zmínit nezapomene.

      Vymazat
    2. Hahahahahaha, tak to mě ani nepřekvapuje :D :D :D :D.... takovým krémům už se vyhýbám obloukem, ale je to fakt obrý vtip :D Já jsem si teda už navykla číst složení, jen problém je v tom, že jsem pořád v jednom kole a když jdu něco nakupovat, tak nemám moc čas na to to zkoumat, protože zase někam chvátám, takže si spíš pořád dokola kupuju věci o kterých vím, že jsou pořádku. :)

      Ale takhle se mi právě stalo, jak jsem měla tu vyrážku na obličeji, že jsem řekla doktorce že si prostě musím mazat nějakým krémem obličej (i když mi to zakázala i přesto, že jsem ji řekla, že používám pouze bio krémy), protože mám suchou kůži a když ji nenamažu, tak mě potom svědí. Tak mi řekla, ať si pořídím v lékárně vazelínu. Tak jsem šla do lékárny a bez rozmýšlení jsem ji koupila, říkala jsem si, že to bude určitě v poho, vždyť je to přece z lékárny.. A pak mě po týdnu málem trefil šlak, když zjistila, že je to jenom z ropy a nějakýho vitamínu E (a bůh ví, jestli vůbec..) :D

      Vymazat
  6. Prirodni rasenku jsem nikdy nezkousela, porad se drzim jedny, co mi vyhovuje uz dlouho :)

    xxx

    CITC FASHION BLOG

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak třeba někdy v budoucnu budeš mít možnost :)

      Vymazat
  7. O přírodní řasence jsem ještě neslyšela, dávám přednost těm drogérkovým a ráda střídám a objevuji nové řasenky, které mi udělají řasy objemné. :)

    www.dendyss.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak už jsi o ní slyšela :) Já ještě na žádnou takovou moc nenarazila. Říkám si, že když tam ty řasy prostě nejsou, tak je řasenka nevykouzlí a ani z víčka nevytáhne, aby byly delší :)

      Vymazat
  8. Prírodnú riasenku som ešte neskúšala a mám v zásobe hneď niekoľko drogérkových, takže tak skoro sa k žiadnej nedostanem. Ale od 100% pure by som veľmi rada niečo vyskúšala :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě doporučuji, mají samé krásné, voňavé a super přírodní věci :)

      Vymazat
  9. Já bych ráda zkusila tuto řasenku, ale nechce se mi dávat tolik peněz, protože nosím kontaktní čočky a většina řasenek mi dělá hrozně zle, takže by to pro mě byl docela risk. Já používám někdy přírodní řasenky Alverde (ale opravdu dobré jsou jen některé) a nebo ještě hodně používám od Essence, protože to je snad jediná dekorativka cruelty-free v drogeriích. A když už nemůžu mít vždy přírodní kvůli všelijakým alergiím, tak se snažím alespoň cruelty-free :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To chápu :) Já myslela, že v dnešní době už je cruelty-free skoro každá kosmetika! :/

      Vymazat
  10. Pěkný článek a luxusní fotky :) přírodní řasenku jsem ještě nezkoušela :)

    OdpovědětVymazat
  11. tie fakty sú dosť zaujímavé, aj skúsenosť babičky :) ...ale momentálne sa uspokojím aj s lacnejšími produktmi :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) Nojo, holt ženské se chcou líbit v každé době, to je jasné :) A s tou cenou to chápu. Kdybych řasenku nedostala k Vánocům pod stromeček, tak si ji taky asi nekoupím.

      Vymazat
  12. Vlastne, máš pravdu, že väčšinou sa zaujímame len o prírodnú kozmetiku z oblasti starostlivosti. Doteraz som si ani neuvedomila, že dekoratívku skoro nikto takto nerieši. Ani ja. Bolo by dobré to zmeniť, ale asi len postupne, pretože pre študentku bez príjmu je to dosť náročné. Oh, a ešte ma zaujali tie fakty z histórie. Hlavne ten posledný, to som teda vôbec netušila, že náhrada za riasenku bolo niečo takéto.
    SweetSunshine

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je jasné, mám to stejně, ale třeba Alvedre má ceny přijatelné :) Nebo i některé věci na biooo jsou fajn, sehnala jsem tam dobrý korektor za 200,-. A co se faktů týče, tak jsem ráda, že Tě zaujaly :))

      Vymazat
  13. Krásne fotky a tá špirála vyzerá fakt skvele, takú špirálu som ešte neskúšala.

    accessoriesforbeauty.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) To člověk se s ní málem bojí namalovat, jak je pěkná :D

      Vymazat
  14. Naozaj krásne fotky :) Ja som s prírodnou riasenkou mala skúsenosť iba raz, a aj to zlú, ale myslím si že táto vyzerá oveľa serióznejšie :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je škoda, vím, že hodně lidí má právě takové zkušenosti a proto jsem se i já ze začátku bála. Naštěstí to ale dopadlo dobře :)

      Vymazat
  15. Ta řasenka vypadá fakt hezky :) Já mám zkušenosti jen s těma z drogérky, navíc mám docela krátké řasy, tak potřebuji nějakou která je i zvýrazní a nejen obarví.

    OdpovědětVymazat
  16. Super článek, řasenka vypadá moc hezky :)

    SmileThess

    OdpovědětVymazat
  17. Veľmi zaujímavo spracovaná recenzia a krásne fotečky :)
    Túto riasenku, resp. tú čokoládovú, som používala pred vyše rokom, odvtedy sa u mňa ocitli ďalšie dve z prírozdnej kozmetiky. 100% Pure mi je ako značka veľmi sympatická, len je jej sortiment ťažšie dostupný. A s výsledkom mám rovnaké skúsenosti - jemné zvýraznenie, pekný prirodzený efekt. Čiernu verziu určite ešte vyskúšam.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) Tak to je paráda, že i Tobě sedla :)

      Vymazat
  18. Zatial skusenosti nemam s prirodnou kozmetikou, rada by som uz vsak nejaku vyskusala a tato ma tak krasny obal :)

    OdpovědětVymazat