čtvrtek 28. dubna 2016

Regenerační krém na ruce s měsíčkovým olejem


I když to venku zrovna aktuálně moc nevypadá, tak tu máme konečně jaro (ano já vím, zmiňuju to téměř v každém článku, od doby, co se trochu oteplilo, ale mám z toho opravdu radost). A spolu s jarem krom padání vlasů, s čímž jsem spojila své 2 předešlé články tady a tady je konečně odstartován (alespoň pro mě) začátek zahrádkářské sezóny! Opět přichází ta doba, kdy si budete chtít vypěstovat nějakou tu domácí zeleninu (u mě to vloni byly dýně Hokkaido), budete se s ní piplat, hrabat se každý den v hlíně, aby jste pak sklidili své plody snažení a námahy (nebo jako v mém případě sklidili jednu dýni velikosti mandarinky, neboť 7 z 8 rostlin zlikvidovali slimejši a té poslední se bez kámošů a za takových veder, jaké byly, prostě růst nechtělo) a bolavé, vysušené, poškrábané ruce. Nevím totiž jak Vy, ale já nesnáším cokoliv dělat v záhoncích s rukavicemi. Sem tam se sice o něco poškrábete, nebo si vrazíte trn do ruky, nebo Vás pokoušou rozezlení červení mravenci, protože jste si nevšimli, že spolu s kořenem pampelišky jste vytáhli také jejich milované mraveniště i s jeho obyvateli, nebo omylem sáhnete holou rukou na slimáka, ale klid. Pro tyto všechny újmy a úrazy jsem objevila skvělý regenerační krém na zubožené ruce, který Vám je zase dá pěkně do pořádku.

O svou kůži bychom se měli dobře starat proto, protože to je největší orgán lidského těla. Měří 1,6-1,8 m2 a tloušťka kůže dosahuje od 0,4 mm do 4 mm. Je to první ochranná bariéra před vstupem mikroorganismů do našeho těla. Takže různé praskliny, odřeniny a jiná poranění žádoucí rozhodně nejsou a tím pádem je dobré kůži zvláčňovat a tak ji činit pružnější a tím pádem i odolnější vůči drobným prasklinám atp. 

O značce Dulcia Natural jsem psala již v článku zde. Ve zkratce jen připomínám, že se jedná o slovenskou značku, která vyrábí přírodní kosmetiku založenou na rostlinných olejích, máslech a extraktech. Kdo by si rád početl a dozvěděl se něco víc, určitě vše potřebné nalezne přímo na krásných stránkách Dulcie

Tento krém jsem si vybrala, protože mám občas suché ruce se sklony k záděrům, atopický ekzém a zajímalo mě, jak si s tím vším krém poradí. Jedna věc totiž je, co o svých produktech napíšou výrobci/prodejci a druhá věc je, jaké jsou doopravdy. Ono je totiž fajn, že se jedná o přírodní kosmetiku s bylinkami, ale ani tak to není živá voda, nebo lék málem na rakovinu, za který ji výrobci/prodávající samozřejmě vydávají a dle toho také logicky přitlačí na pilu s cenou. A tak je člověk zkrátka dopředu už trochu skeptický, ale o to víc je potěšen, když produkt opravdu funguje, tak jak má a přesně toto je ten případ. Tento krém sice nestojí 50 Kč, ale jeho cena je dle mého adekvátní k surovinám, ze kterých je vyrobený a také k jeho účinkům. Je totiž opravdu dobrý. Plní přesně to, co slibuje. Ruce hydratuje a vyživuje a to všechno bez pocitu mastnoty. Zpočátku se krém zdá být poměrně hutný a mastný, ale při styku s kůží rychle taje a mění svou konzistenci na velmi lehkou, tekutou, která se pěkně roztírá a vsakuje. Konzistencí se sice nejdříve zdá být tak trochu hrudkovitý, jakoby sražený, ale hrudky se rychle roztopí, stejně jako nanesený krém a na celkový účinek nemají žádný vliv. Navíc na to, že ho je 60 ml, tak ho ubývá opravdu maličko. Test krému provádím na celé rodině už pár týdnů a ještě není pryč ani polovina kalíšku. Co se týče vůně, tak mě osobně připomíná pomeranč mixnutý s čokoládou hned po nanesení a po chvilce se mění na vůni spíše lehce květinovou. Z kůže je cítit poměrně dlouho, ale na druhou stranu pokud by někomu nějak extra nevoněl, tak nemusí chodit s rukama u nosu (taky by to bylo trochu divné, že) a já si krémy kupuju spíš podle účinků, ne podle vůně, jinak bych mohla sáhnout po kterémkoliv chemickém fujtajblu. A proč jsem celý článek vlastně začínala zahradničením a tak? Protože tento krém pomáhá hojit právě i všelijaké drobné ranky a vyrážky. A to doopravdy! Mamce pomohl na svědivou vyrážku, která po namazání večer do rána zmizela a mě na ekzému nejen, že neštípe, ale dokonce jemně zmírňuje zarudnutí. Takže za mě má 10 z 10 bodů a až dojde, tak určitě kupuju znovu!

Složení: Rosa Damascena Flower Water (růžová voda), Calendula Officinalis (měsíček lékařský), Helianthus Annuus Seed Oil (slunečnicový olej), Theobroma Cacao Seed Butter (kakaové máslo), Butyrospermum Parkii Butter (bambucké máslo), Cera Flava (včelí vosk), Cetyl Alcohol, Lecithin, Mel (med), Maltodextrin, Benzyl Alcohol, Dehydro Acetic Acid, Sorbic Acid, Benzonic Acid, Santalum Album Wood Oil (olej ze santalového dřeva-působí hojivě jako levandule)

Měsíček lékařský-pomáhá léčit drobné ranky a těžko hojící se kožní problémy.

Krém k testování mi poskytla Dulcia, které tímto děkuji.



Taky jste fanoušky zahradničení? A pokud ano, jaké jsou Vaše největší zahradnické úspěchy? Doufám, že lepší než moje :)


10 komentářů:

  1. Krem mam a pouzivam hlavne po kopani v zemi😁😁😁 mam miniaturni zahradku plnou kvetnoucich okurek, ktere se zatim drzi a nezmrzli a jahudek😊 doma cekaji na zasadeni rajcata, papriky a salaty... Tento rok zkousim melouny😇

    Andreablog Tu

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je super! Jahody máme taky, ale na těch si slimáci většinou pochutnají dřív, než my, takže nic moc :D A na ty melouny jsem opravdu zvědavá! Až Ti nějaké vyrostou, určitě se pochlub fotkou :)

      Vymazat
  2. Krémy s měsíčkem mám moc ráda. Máme doma tubičku od Weledy a je to k nezaplacení :-)
    Jsi krasna

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já je mám taky moc ráda :) Dokonce si dávám i čajové bylinkové směsi s měsíčkem :)

      Vymazat
  3. Jsem fanouškem zahradničení a úspěchy celkem mám, ale nemám zahrádku :D. Dřív jsem zahradničila s babičkou, jenže ona se přestěhovala a zahrádku už taky nemá. Ale v budoucnu bych chtěla bydlet v domku se zahrádkou, tak snad se mi poštěstí :). Krém vypadá zajímavě, hlavně ta konzistence, takovou mám ráda. Já sama si většinou ruce mažu bambuckým máslem nebo karité od Saloos, nebo i olejem. Na záděry to dost pomáhá, jinak klasické krémy na ruce si beru do kabelky jen tak, ale moc nepomáhají.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě poštěstí, moc bych Ti to přála :) A tady to je první krém který mi funguje, jinak taky nic moc účinek u většiny ostatních kupovaných. Ale doma si dělám mastičku z bambuckého másla a ta je taky fajn :)

      Vymazat
  4. Hutný, ale rychle vstřebatelný bez pocitu mastnoty - no to by bylo něco přesně pro mě :)

    OdpovědětVymazat
  5. Veľmi pekný príspevok :) Krém vyzerá nazoaj lákavo

    Čo je dobré to musím mať aktuálne aj s GIVEAWAY

    OdpovědětVymazat