pátek 13. května 2016

Wonder cream-zázračný krém na problematickou pokožku

Pokaždé, když v televizi běží nějaký dokument o Islandu, tak se musím koukat. Obdivuju všechny fotky vzniklé v islandském prostředí pod rukami mých oblíbených fotografů a jen si říkám, jak pohádkově to vypadá. Takže i když jsem na Islandu nikdy nebyla, tak věřím, že to tam je nádherné a doufám, že se do této země třeba někdy podívám. O to nadšenější jsem byla, když jsem objevila islandskou kosmetiku prodávanou v Česku e-shopem Zdraví z Islandu. Chápete, prostě ty produkty vznikaly na mém oblíbeném Islandu, jsou plné volně rostoucích islandských bylin a já je teď mám doma! Nejdřív jsem sice při výběru krému trošku váhala, neboť si doma vyrábím mírně hojivou mastičku sama, ale po shlédnutí složení, kde se nacházela spousta zajímavých bylin, jsem si řekla, že ho přece jen vyzkouším. Moje sestra i já totiž trpíme atopickým ekzémem. Od toho se odvíjí i následný výběr kosmetiky a tento krém slibuje možné i nemožné a tak jsem si řekla, že ho podrobím řádnému testování a uvidí se!

Zdá se, že Wonder cream je pro značku Purity Herbs klíčovým produktem, od kterého se značka začala odvíjet. Do své historie totiž řadí právě tento krém jako milník, kdy se začala rozrůstat a kdy byl hlavně objeven její potenciál. Údajně vše mělo vzniknout vyléčením jednoho islandského chlapce tímto krémem. Ten trpěl jistou formou ekzému a až tento Wonder cream (,,zázračný krém") mu dokázal pomoci. V dnešní době Purity Herbs vyrábí okolo padesáti přírodních kosmetických produktů. Dávají do nich vodu z islandských hor, volně sbírané byliny, které při sběru vybírají a následně trhají jen ty části rostliny, které skutečně využijí a samozřejmě nic netestují na zvířatech. 

Než se dostaneme k samotnému krému, ráda bych zde zmínila pár informací o atopickém ekzému. Atopie znamená, že určitá alergická reakce je významně geneticky podmíněná, tedy existují pro ni vrozené dispozice. Ekzém, neboli dermatitida je pak všeobecné označení pro zánět pokožky. S tím souvisí i následné projevy onemocnění, jako je zduření kůže, začervenání, svědění, pálení, tvorba výrážky... Mezi dermatitidy nepatří jen ta atopická forma, ale také spongiotická dermatitida, seboroická dermatitida, psoriatická dermatitida, vesiculární dermatitida, všelijaké formy kopřivek a spousta dalších. U atopické dermatitidy se jedná o nepřiměřenou reakci imunitního systému na běžnou látku v našem prostředí. Na velmi individuální projevy má vliv tedy samozřejmě kontakt s alergenem, který se ale bohužel velmi často nepodaří odhalit, stres, špatná životosprává, nešetrné kosmetické přípravky, znečištěné životní prostředí, roční období atp. Toto chronické onemocnění postihuje až milión obyvatel České republiky. Všeobecně však incidence v západním světě roste a tak se vyskytuje v průměru u 10% světové populace. Nejčastěji tímto onemocněním trpí malé děti (do pátého roku života), u kterých je však až 70% šance na vymizení onemocnění, tedy úzdravy. Zbytek si atopickou dermatitidu "přenáší" i do dospělosti. Existují jisté názory, že za tak velkým výskytem vzniků alergií v západním světě stojí nedostatek parazitů v našich střevech. Takže až selžou veškeré dostupné prostředky na zvládání mé atopické dermatitidy, tak si obstarám pár tasemnic a třeba bude klid :D

Krém má opravdu zvláštní a propracované balení. Je to vlastně uzavřený kelímek s pružinou uvnitř a Vy si dávkujete malinkým otvorem stiskem přesně tolik, kolik potřebujete. Otvor, kterým krém vychází, je ještě zadělán čudlíkem. Ten se odklopí až po zmáčknutí a pak se zase přiklopí. Je to tedy extra hygienické a nemusíte do ničeho paplat, babrat, takže si produkt neznehodnotíte bakteriemi z ruk. Konzistence je jemná, rychle se vstřebává, dobře se roztírá. Krém má opravdu zvláštní vůni. Někomu možná vonět bude, někomu asi ne. Určitě to není žádná u nás hojně využívaná podbízivá vůně květin, citrusů a já nevím čeho. Spíše cítím byliny a tak trochu desinfekci (která mě osobně ale vůbec nevadí, ba naopak). Každopádně není to zase tak výrazná vůně a rychle vyprchá. Navíc tento krém nepoužíváme primárně kvůli vůni, ale kvůli účinkům, takže vůně zde pro mě nehraje zase tak velkou roli. Ale když už jsme u těch účinků, tak ani mé sestře a ani mě bohužel nezabral. Za sebe ho tedy na atopický ekzém v akutní fázi doporučit nemůžu. Je to ale velice individuální, protože mojí mamce na nějakou dočasně se vyskytující kopřivku zabral skvěle. Ono by bylo asi nepravděpodobné, kdyby krém zabíral na všechny dermatitidy a kožní alergie a já nevím co, když vezmeme v úvahu, kolik jich jen je a každá je něčím trochu jiná. Za vyzkoušení, už jen kvůli tomu složení, ale stojí. Pokud od něj budeme očekávat pomocníka ve formě krému na štípance, na nějakou ojedinělou slabší vyrážku, urychlení hojení slabšího akné, spáleniny a podobné menší neduhy, tak naše očekávání splní. Pokud si ho ale budeme mazat na bércové vředy, nebo spáleniny třetího stupně a takovýmto újmám podobné problémy, tak v tomto případě bych asi za zázračné účinky ruku do ohně nedala. I když jeden nikdy neví :)

Složení: Aqua (voda), Prunus Amygdalus Dulcis Oil (mandlový olej), Cetearyl Glucoside, Simmondsia Chinensis Seed Oil (jojobový olej), Cera Alba (včelí vosk), Glycerin, Butyrospermum Parkii Butter (bambucké máslo), Glucose, Triticum Vulgare Germ Oil (olej z pšeničných klíčků), Calendula Officinalis Flower Oil (olej z květů měsíčku lékařského), Squalane, Xanthan Gum, Sodium Citrate, Lavandula Angustifolia Oil (levandulový olej), Glucose oxidase, Anthyllis Vulneraria Flower Extract (extrakt z úročníku bolhoje)*, Cetraria Islandica Extract (extrakt z pukléřky islandské)*, Achillea Millefolium Flower Extract (extrakt z řebříčku obecného)*, Matricaria Discoidea Flower/Leaf/Stem Extract (extrakt z květu/listu/stonku heřmánku terčovitého)*, Matricaria Maritima Extract (extrakt z heřmánkovce přímořského)*, Geranium Sylvaticum Extract (extrakt z kakostu lesního)*, Lamium Album Flower Extract (extrakt z hluchavky bílé)*, Chamomilla Recutita Oil (olej z heřmánku pravého), Alchemilla Vulgaris Extract (extrakt z kontryhele obecného)*, Equisetum Arvense Extract (extrakt z přesličky rolní)*, Potentilla Anserina Extract (extrakt z mochny husí)*, Spiraea Ulmaria Extract (extrakt z tužebníku jilmového)*, Stellaria Media Extract (extrakt z ptačince prostředního)*, Trifolium Pratense Flower Extract (extrakt z jetele lučního)*, Anthemis Nobilis Flower Oil (olej z rmence sličného), Commiphora Myrrha Oil (myhrový olej), Capsella Bursa-Pastoris Extract (extrakt z kokošky pastuší tobolky)*, Salix alba Bark Extract (extrakt z vrbové kůry)*, Citric Acid, Prunus Amygdalus Amara Kernel Oil (olej z hořké mandle), Cupressus Sempervirens Oil (olej z cypřiše stálezeleného), Lactoperoxidase, Limonene**, Linalool**.
 * divoké islandské byliny** z přírodních esenciálních olejů

Za krém děkuji skvělému e-shopu Zdraví z Islandu





Jaká je Vaše vysněná destinace k navštívení? A taky trpíte občas na nějaký ten kožní neduh, nebo nic podobného neznáte?

18 komentářů:

  1. Mně voní jako slupky čerstvě oloupaných mladých vlašských ořechů :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tuto vůni bohužel neznám, ale až budu mít tu možnost, tak určitě ráda porovnám :)

      Vymazat
  2. Nádherné fotky ♥ Určite ho chcem vyskúšať, podľa tvojej recenzie mi príde sympatický :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) Snažila jsem se, aby fotky vypadaly tak nějak islandsky :D A krém můžeš zkusit nejprve ze vzorečku, které i pro jiné produkty mají v e-shopu nově zavedené :)

      Vymazat
  3. Vypada dobre, my doma pouzivame na vsechno domaci propolisovou mast, ale rada vyzkousim🐝🐝🐝

    Andreablog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To zní dobře :) Kdybyste chtěli doma tuto, nebo jinou věc z e-shopu vyzkoušet, tak mají nově k dostání i vzorečky! :)

      Vymazat
  4. Moc hezká recenze, Leni! Já Wonder krém můžu doporučit ještě po holení, když se náhodou vysypou pupínky. Krém je zlikviduje do rána beze stopy :-) Jo a dovolila jsem si odkaz na tuhle recenzi dodat i ke svému článku o Purity Herbs kosmetice ;-)
    Bebe

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju, Bebe :) Na ty pupínky po holení jsem krém taky chtěla použít, ale pak mi ho bylo docela líto, protože nohy jsou přece jen velká plocha, takže by byl za chvíli pryč. Co mi ale na to pomohlo byl solný peeling. Sice to štípalo jak blázen, ale pupínky rovněž zmizely :D A za dodání k Tvé recenzi děkuju! Je to pro mě čest :)

      Vymazat
  5. Já mám štěstí, že na ekzém netrpím. Moc pěkná recenze, e-shop mě zaujal. :)

    Já bych ráda někdy v životě zavítala na Nový Zéland. :) Ale na to nemám finance, tak si zatím plním přání po Evropě. Snad se brzo dostanu do Skotska. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem ráda :)

      Nový Zéland se mi líbí taky, ale se svou fóbií z létání bych tak dlouhý let asi nezvládla :D

      Vymazat
  6. Veľmi pekná recenzia, našťastie ja som sa už ekzému zbavila :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju za pochvalu, těší mě, že se recenze líbí :) A to že jsi bez ekzému je také samozřejmě jenom dobře :)

      Vymazat
  7. Já naštěstí na ekzémy netrpím a ani na jiné kožní problémy, ale pokud někdy začnu, tak vím co zkusit. :D Jinak moje vysněná destinace je Hawaii, kam se podívám snad už příští rok.

    ByCorra

    OdpovědětVymazat
  8. Tento produkt neznám, ale vypadá dobře:)

    OdpovědětVymazat
  9. Skvelá recenzia! Hlavne ma zaujalo to super hygienické dávkovanie! :) Island by som tiež rada niekedy navštívila, ale aj ďalších sto krajín, takže uvidíme, ktorá bude skôr! :)

    OdpovědětVymazat