čtvrtek 5. května 2016

Zubní pasta Healthy mouth


Stejně jako doktor Vlach z knížky Saturnin třídil lidi do tří skupin, tak stejně je třídím i já.

No a řadím je do skupinek podle strachu ze zubaře. Ti, kteří se nebojí a je jim to vlastně jedno, že sedí v tom pekelném křesle, jsou ve skupině první. Ti, kteří se bojí, ale svůj strach jakž takž zvládají, jsou ve skupině druhé. Takoví lidé se pekelného křesla sice bojí, ale silou vůle se tam donutí usednout a zvládnout to. No a pak přichází ta poslední, třetí skupina lidí. Ti mají ze zubaře takový strach, že před každou preventivní návštěvou sní prášky na uklidnění a stejně se klepou jako ratlík a to bez jakéhokoliv zubařského zákroku. A do této skupiny patřím i já. Kdykoliv vím, že mám jít k zubaři, tak nespím týden dopředu a v čekárně lezu strachy po zdi. 10x si musím odskočit na záchod a v pekelném křesle strachy téměř brečím a zbaběle se své zubařky ptám, jestli už můžu jít domů a přemlouvám ji, jestli mi dnes nic prosím dělat nebude. No a z takovýchto důvodů se snažím všem nepříjemnostem předcházet a o svůj chrup se náležitě starat. Proto jsou zubní kartáček a pasta mými nejlepšími kamarády.

Na přírodních pastách jednoznačně oceňuji jejich rozmanitost, co se složení i chutí týče. Běžné pasty jsou všechny vcelku na stejné brdo. Ale zjistila jsem, že přírodní pasty jsou pravým opakem. Liší se obsahem bylin, chutí, některé pění, jiné ne, některé jsou mentolové, jiné vůbec, ale přesto osvěží, prostě je radost takové pasty testovat. I když má zubařka tvrdí, že je důležitější kartáček, ale podle mě je i pasta důležitá, protože může pomoct od problému s dásněmi.

Hned na úvod bych ráda zmínila, že pro milovníky pěnivých past bude tato opravdu ta pravá. Pěna je extra hutná a je jí hodně. Chuť je docela zvláštní, dost štiplavá a nejvíce tam cítím hřebíček. Vůbec mi to ale nevadí, naopak mi chuť přijde příjemná. Někdo by s ní však pro její výraznost mohl mít trošku problémy, než si zvykne. Zuby hezky umyje a pro mě celkově plní atributy zubní pasty na výbornou. Obal (tuba) je klasicky plastová na zacvakávací klobouček/víčko. Podle mě by mohla mít i maličko bělící vlastnosti, protože je ve složení obsažená jedlá soda (až úplně na konci, takže jí tam bude ale opravdu jen maličko). Zpočátku jsem se bála, jestli díky sodě bude vhodná na každodenní používání, ale pak mi došlo, že cokoliv je ve složení napsané na konci, má obsah v daném výrobku 1% a méně, což na tubu s pastou bude tak špetka, možná dvě :) Dech osvěžuje zatím asi nejvíce ze všech přírodních past, které jsem měla možnost vyzkoušet. Takže i vzhledem k tomu bylinkovému složení jsem s pastou nadmíru spokojená! A navíc jí stačí velmi malé množství, takže Vám vydrží vcelku dlouho.

Zubní pasta vlastní certifikát Leaping Bunny, který zaručuje, že je produkt cruelty free.


Složení: Calcium Carbonate, Aqua, Glycerin, Sodium Cocoyl glutamate, Carrageenan, Aloe Barbadensis Leaf Juice (šťáva z aloe vera, z ekologického zemědělství), Bambusa Arundinacea Stem Powder (bambusový prášek), Carum Petroselinum Extract (extrakt z petržele zahradní), Citrus Grandis Seed Extract (extrakt z grepových jader), Perilla Ocymoides Seed Extract (extrakt z perilly), Stevia Rebaudiana Leaf/Stem Extract (extrakt ze stévie), Cinnamomum Zeylanicum Bark Oil (olej z kůry skořice), Eugenia Caryophyllus Flower Oil (olej z hřebíčku vonného), Melaleuca Alernifolia Leaf Oil (tea tree olej, z ekologického zemědělství), Melia Azadirachta Seed Oil (olej z neemu), Menthol, Silica, Sodium Bicarbonate

Aloe-protizánětlivé účinky, pomáhá obnovovat poškozené buňky.
Bambus-zastavuje krvácení.
Petržel-působí preventivně před tvorbou některých tumorů, podporuje léčebné mechanismy našich buněk, zlepšuje dech (chlorofyl by měl zabraňovat množení bakterií) a redukuje záněty.
Perilla-má protizánětlivé a antimikrobiální účinky.
Skořice-osvěžuje dech, má desinfekční a antibiotické účinky.
Hřebíček-má antiseptické a desinfekční účinky.
Tea tree-má antimykotické, antivirotické a antibakteriální účinky.
Neem-podobné účinky jako tea tree+zpěvňuje tkáně.

Za poskytnutí pasty k testování děkuji e-shopu Krásná každý den!


Do jaké "zubařské" skupiny by jste se zařadily Vy? 

9 komentářů:

  1. Tak já teda nevím, ale ani s úplnou jistotou se do ani jedné skupiny nemůžu zařadit :D. Jinak takhle pasta vypadá celkem lákavě - ještě mám doma dvě od Weledy, ale až je vypotřebuju, tak bych ráda vyzkoušela i nějaké jiné a tahle by nebyla vůbec špatná :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je paráda, že jsi přešla na přírodní :) Pamatuju si, jak jsi v mém prvním článku o zubní pastě teprve váhala :)

      Vymazat
  2. Já asi patřím do druhé skupiny. :) Na pasty Jason už jsem koukala, ráda bych nějakou někdy vyzkoušela, je fajn, že pění, to já ráda. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Druhá skupina bude podle mě asi nejčastější :) A moje sestra teď objednávala tu s pomerančovo-skořicovou příchutí, tak jsem zvědavá, jaká bude :)

      Vymazat
  3. So zúbarmi mám toľko zážitkov, že dovidenia. Jednoznačne patrím do prvej skupiny a preto si ma ako malú môj zubár veľmi vážil, heh. Táto pasta je vcelku lákavá...určite sa na ňu pozriem :) Kika – Blog for smile

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to máš tedy štěstí, že to tak dobře snášíš, i když vzhledem ke špatným zkušenostem u zubařů bych čekala opak :)

      Vymazat
  4. Za normálních okolností patřím do druhé skupiny, ale když jsem byla objednaná na trhání osmiček, stal se ze mě typický příklad třetí kategorie :D
    Jason dělá super pasty. Mám vyzkoušenou Seafresh a Powersmile, Healthy mouth zatím ne. Seafresh budu kupovat asi pořád dokola, protože to je nejlepší pasta, na jakou jsem zatím narazila :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to já bych musela jít do čtvrté kategorie a to je taková, že by mě museli praštit palicí po hlavě, nebo dát do narkózy, protože jinak bych zubařku pokousala, pozvracela a nakonec bych dostala infarkt :D
      Taky jsem byla velmi spokojená. Sestra kupovala od nich nějakou, co chutnala po pomerančích a prý byla taky moc dobrá :)

      Vymazat