sobota 8. října 2016

Pleťový olej Aphrodite

Za chvíli máme polovinu října a to znamená neochvějný příchod Vánoc do všech obchodů, supermarketů a nákupních center. Na mě tohle šílenství působí trochu prazvláštním dojmem, neboť nechápu, proč bych měla 3 měsíce kupovat dárky k Vánocům (což by jistě obchodním řetězcům udělalo radost), nicméně nepatřím úplně k těm lidem, kteří by s klidnou duší šli něco vybírat na Štědrý den a ani k těm, kteří by vybrali něco hned jen tak. Proto raději hledám inspiraci o něco dříve, pak nakoupím a mám klid. A proto jsem si říkala, že bych se s Vámi mohla tentokrát podělit o něco svátečnějšího a luxusnějšího, čím byste mohli třeba i někoho úplně v pohodě obdarovat. 

MOA je anglická značka vyrábějící přírodní kosmetiku a to nejen pleťovou, ale i hojivé bylinné balzámy. Kvalitní nejsou jen jejich produkty, ale také ekologické obaly včetně krásného grafického zpracování. 

Pleťový olej jsem kupovala mamce k narozeninám a řekla jí, že jestli ho nebude používat, tak si ho beru já. Nevím, jestli výhrůžka zabrala, nebo je olejíček opravdu tak výjimečný, ale mamka ho opravdu používá. A to není jen tak samo sebou, protože donutit ji pravidelně používat nějakou pečující kosmetiku je věčný boj a chce to nervy z oceli.

Olej mi přišel v krásném papírovém obalu a skleněné lahvičce s kapátkem. Po odšroubování uzávěru Vás po nose i duši pohladí výrazná, ale nevtíravá vůně růží. Připadáte si hned jako za letních večerů, kdy sedíte na zahradě při zapadajícím sluníčku a rozkvetlé růže voní všude okolo. Trochu však cítím i jemnou kyselou vůni šípků. Olej má průhlednou, slabě žlutavou barvu. Rychle se vstřebává, nezanáší póry, nezatěžuje kůži a nenechává ji mastnou. Kapátko je v tomto případě velmi užitečné a můžete si s ním nadávkovat přesné množství, jaké potřebujete. Z vlastní zkušenosti vím, že na celý obličej stačí tak 4 kapky, což je tedy velmi málo. Nejspíš i proto oceňuji tmavší sklo balení, protože produkt v něm budete uchovávat dlouho (při použití 4 kapek Vám vydrží věčnost) a pokud bude olej v temnu (a suchu a chladnu), bude pomaleji oxidovat (žlukat). Před nanášením je dobré pleť navlhčit a až pak použít olej. Ten se pak totiž lépe a rychleji vsákne do kůže. Mojí mamce vyhovuje tento způsob nanášení, ale na mě je i tak olej stále hutný, jelikož mám pleť se sklony k maštění. Po jílové masce, která vysušuje, byl ale i pro mě tak akorát hydratující a pleť mi hezky zjemnil. 

SloženíRosa Canina Fruit Oil (Šípkový olej), Caprylic/Capric Triglyceride (tato složka zjemňuje a vyhlazuje pokožku a je schválená pro použití v přírodní kosmetice), Helianthus Annuus (Slunečnicový olej) Seed Oil, Achilea Millefolium (Řebříčkový olej) Oil, Pelargonium Graveolens (Geranium) Oil, Tocopherol, Althaea Officinalis Leaf Extract (výtažky z ibišku), Rosa Damascena Flower Oil (olej růže damašské), Citral, Citronellol, Geraniol, LImonene, Linalool (z přírodních esenciálních olejů)

Závěrem:
+balení
+vůně
+rychle se vstřebává
+složení
+zjemňuje pokožku

-kapátko by mohlo být o něco delší, aby se dal lépe nabrat zbytek produktu



A kdy začínáte o dárcích na Vánoce přemýšlet Vy? 

6 komentářů:

  1. Skvelá recenzia :) Tento rok premýšľam už o darčekoch teraz, aj keď to znova skončí ako každý rok a budem kupovat na poslednú chvíľu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji! Tak aspoň že to stihneš a něco pod tím stromečkem nakonec bude :D

      Vymazat
  2. Vypadá krásně! Poslední dobou jsem si papírové a skleněné obaly zamilovala.
    O Vánocích přemýšlím zpravidla už od léta a nemůžu se jich dočkat :D Pár dárků mám už i nakoupeno. Já prostě Vánoce miluju :))

    MŮJ BIO SVĚT

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsi dobrá, já zatím nic nemám, ale pomalu už přemýšlím, co bych tak komu mohla pořídit. To zase jo :)

      Vymazat
  3. Tak přesně na tento olejíček jsem se před nějakou dobou dívala, protože mě zaujalo složení, ale nakonec jsem si ho nekoupila. Třeba někdy zkusím :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě zkus, navíc vloni měl e-shop po Vánocích celkem velké slevy :)

      Vymazat