sobota 5. listopadu 2016

Balzám po holení s aloe vera

Když jsme v létě jeli na dovolenou k moři, asi nejvíce jsem se těšila na onu specifickou směsici vůní soli a borovic. Pak jsem si zase ale naopak vzpomněla na jednu nepříjemnou věc a sice vlézt do slané vody s čerstvým oholením. Nejen proto jsem se rozhodla tento balzám testovat právě u moře. Původně jsem ho zamýšlela dát příteli, ale nakonec ho používám i já. A pokud také znáte pocit vysušené, svědivé, zarudlé a pálivé kůže po holení, zarůstající chloupky (vousy) a sem tam i nějaké to pořezání, tak čtěte dál!
Dulcia Natural je v mé kosmetické výbavě již poměrně dlouhodobou stálicí a není se čemu divit. Složení mají opravdu pěkné, výrobky kvalitní a za vcelku slušný peníz. Navíc si z jejich sortimentu můžete vybrat od čistících emulzí až po krémy s nejrůznějším zaměřením. A aby toho nebylo málo, může Vás hřát, že koupí podporujete lokální, ručně tvořící výrobce.

Než se dostanu k samotné recenzi, možná by Vás zajímalo, proč je dobré starat se o pokožku po holení a jak tím třeba i zabránit zarůstání chloupků. Žiletka totiž může dráždit kůži a způsobovat mikroskopické ranky, které se později můžou zanítit, svědit a pálit. Poranění se logicky nevyhne ani vlasovým (chloupkovým) folikulům, do kterých se následně dostanou bakterie, ranka se zanítí a problém je na světě. Proto je dobré používat ostrou žiletku, neholit se "na sucho" a nezapomínat na ošetření pokožky po holení ať už desinfekcí, nebo třeba právě výše zmíněným balzámem s aloe vera.

Tento produkt má dle popisu stahovat pokožku a tím i poranění na ní vytvořená, obsahuje protizánětlivé esenciální oleje, aloe vera a díky glycerinu má také pokožku zvláčňovat a hydratovat. A opravdu vše splňuje. Pokožka je po oholení velmi jemná, hebká a vláčná. Kůže je začervenalá jen minimálně a i tvorba pupínků a zanícených míst je daleko menší, než bez použití balzámu. Příjemný efekt také plní olej z máty peprné, který nejen, že příjemně chladí, ale také produktu dodává svěží vůni, nad kterou neohrnou nos ani pánové. Konzistenci bych přirovnala k malinko řidšímu gelu, takže se dobře nanáší a navíc ho stačí použít jen malinko, protože se skvěle roztírá a při styku s pokožkou jakoby taje. Jediné co bych snad vytkla, je velikost lahvičky, která je větší, než by musela být. Tedy na fotce je ještě nepoužitý produkt avšak díky zbytečně velkému balení, které není zcela naplněno vypadá, jako by už bylo něco vypoužíváno, což na první pohled nemusí působit úplně dobře.

Složení: Aloe Barbadensis Leaf Juice (šťáva z aloe vera), Calendula Officinalis (měsíček lékařský), Helianthus Annuus Seed Oil (slunečnicový olej), Rosa Canina Fruit Oil (šípkový olej), Ricinus Communis Seed Oil (ricinový olej), Cetearyl Olivate, Sorbitan Olivate, Tocopherol (vitamin E), Glycerin, Glyceryl Caprylate, Glyceryl Undecylenate, Cedrus Atlantica Bark Oil (cedrový olej), Lavandula Angustifolia Flower Oil (levandulový olej), Mentha Piperita Oil (olej z máty peprné)

Vzhledem k obsahu šťávy z aloe vera a přítomnosti jen přírodních konzervantů bych doporučila balzám skladovat v lednici. Nejen, že tím prodloužíte jeho životnost, ale také umocníte pocit chladivosti při používání. 

PS: testování se zúčastnil i můj taťka :)

Závěrem
+urychluje hojení pokožky
+zmírňuje její podráždění
+má zvláčňující a zjemňující účinky na kůži
+chladí
+má příjemnou vůni
+neobsahuje vodu
+složení
+stačí ho použít malé množství

-nenašla jsem

Za produkt děkuji e-shopu Krásná každý den :)




A na co se vždy k moři (ne)těšíte Vy?

12 komentářů:

  1. Ach presne to by som potrebovala, pretoze mi strasne zarastaju chlpky

    GIVEWAY SO ZENDIUM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to můžeš ještě zkusit nějaký peeling, ten se taky hodně doporučuje :)

      Vymazat
  2. Tedy to zní báječně! Obávám se, že si ho teď budu muset pořídit :D A od značky Dulcia jsem ještě nic nevyzkoušela, což naprosto nechápu!

    MŮJ BIO SVĚT

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě pořiď, náklady jsou vzhledem k množství a účinkům zanedbatelné ;) A opravdu strašně dlouho vydrží, takže můžu jen doporučit!

      Vymazat
  3. Takovýto balzám se určitě vždycky hodí a nejen k moři.
    Já u moře nikdy nebyla, takže nemůžu říct. :)

    jinak.. (k mému článku) Abych se přiznala, já nejsem moc velký fanoušek podzimu (vlastně ani jara a zimy jen tak napůl :D ). Nejvíce mám ráda léto a to když skončí, podzim přeskakuji a už vidím jen Vánoce :D
    Ale dýně! Jsou prostě dýně ♥

    Měj se v lásce,
    Janet S. ( http://janetsonrisa.blogspot.com/ )

    OdpovědětVymazat
  4. To vypadá skvěle, kouknu na to na eshopu. Problémy po holení jsou u mě na denním pořádku a ve dnech kdy se neholím mám holenou pokožku šíleně vysušenou.

    OdpovědětVymazat
  5. To vypadá dobře, já zatím vyzkoušela jen nějaký gel a bohužel jsme si moc nerozuměli a místo zklidňujících účinků pálil jak čert.

    Jinak mě se téměř vždycky udělá ze sluníčka vyrážka a vždycky mi to hrozně znepříjemňovalo dovolenou, ale teď po letech poprvé nic a to už jsme na sluníčku strávili víc než měsíc. Tak doufám, že i teď během léta se jí vyhnu :) A už se těším, až zase po letech nebudu vypadat jak dcera ředitele vápenky:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moje mamka má to samé, docela jí pomáhá, když si na sluníčko pomalu zvyká už doma a u moře si pak prvních pár dní bere triko a chodí se sprchovat od slané vody :) Takže držím pěsti, snad už to bude dobré :)

      Vymazat