středa 30. listopadu 2016

Peeling pro mastnou a problematickou pleť


Moje mladší sestra má posledních pár let problémy s pletí. Začala tedy chodit ke kosmetičce, která jí od problému výrazně pomohla, ale dostala pokyny, že o pleť se musí pořádně starat i doma a doporučila jí používat peelingy. Využila jsem proto jejího svátku a hned jí jeden pořídila. Takže testovací osobou v tomto případě byla hlavně moje sestra a já si peeling pro ověření vyzkoušela jen jednou (promiň Eli, byla jsi zrovna ve škole, ale použila jsem ho vážně jen málo).
Navia se řadí mezi další slovenské značky vyrábějící přírodní kosmetiku. Po přečtení jejich příběhu jsem však byla až zaskočena tím, jak stejný názor se zakladatelkou paní Ing. Martinou Dudovou máme. Mluví mi z duše, když říká, že většina lidí dnes nakupuje spíše kosmetiku podle barvy, obalu a vůně, než podle složení, které by si měl každý prostudovat. Čímž vlastně nabádá číst i složení jejich produktů a to se přece jen tak nevidí. Většinou se snaží firmy samy sebe vychvalovat a nebo mlží, než aby zákazníkům na rovinu řekli běžte a přečtěte si, co naše věci obsahují. Také je mi velmi sympatické, že zakladatelka má vystudovanou školu v oboru chemie, takže určitě ví, co dělá a zároveň si uvědomuje i veškerá rizika s kosmetikou spojená a to i vzhledem k té klasické komerční. 

Jen tak pro zajímavost, když jsem si dělala průzkum před vařením svého mýdla a ptala jsem se okolí, jaké by podle nich mělo mýdlo mít vlastnosti, tak řekli, že by mělo vonět. Ne hydratovat, ne mýt, ne dávat pokožce něco navíc, ale vonět. Je to tedy opravdu to hlavní, co od kosmetiky očekáváme? Vážně jen hezký obal a výraznou vůni?

Peeling je složen z pevných částic (jak už to tak u peelingu bývá) a oleje. Pevná složka sedimentuje a tak krok číslo jedna, který musíte před použitím udělat, je ho pořádně promíchat. Postačí Vám například dřevěná špachtle a nebo nějaké náčiní, které se dá umýt a znova použít. Produkt je bez parfemace a tak je šetrný i k citlivé pokožce (já na ní mám někdy trochu ekzém a vůbec nic mě neštípalo, nesvědilo, nerudlo). Následuje krok číslo dva a to jest navlhčení pokožky. Já doporučuji radši trochu více (aby se oleje dobře vstřebávaly a peeling tolik nedrhl) a klidně použít i nějakou květovou vodu, nebo bylinkový odvar. Osobně ráda používám z levandule, měsíčku anebo heřmánku. Krok číslo tři je nanést menší množství peelingu na pleť a jemně masírovat. Produkt je jemný a částečky v něm nejsou příliš velké a už vůbec ne ostré, takže se nemusíte obávat, že byste svou pokožku poškodili. A před posledním krokem, tedy opláchnutím, si můžete z tohoto peelingu udělat rovnou i masku a chvilku nechat působit. Pleť je po použití jemná, hladká a vláčná. Celkově mám tedy z peelingu dobrý pocit a nenapadá mě, co bych mu vytkla.

Složení: Cannabis Sativa Seed Oil (olej ze semínek konopí setého, má protizánětlivé účinky), Moroccan Lava Clay (marocký jíl, čistí pleť), Corylus Avellana Seed Oil (olej z lískových oříšků, skvělý olej pro atopiky, pomáhá od podráždění a svědění), Rosa Mosqueta Powder (prášek z šípkové růže, má stahující účinky a pomáhá hojit drobné ranky), Azadirachta Indica Leaves Powder (prášek z neemu, má antibakteriální účinky), Tocopherol (vitamin E, slouží jako antioxidant a má blahodárné účinky na pleť)

Závěrem:
+složení
+jemnost pevných částeček
+nedráždí citlivou pleť
+skleněné balení

-nenašla jsem








A co je pro Vás důležité u kosmetiky?

11 komentářů:

  1. Pro mě je důležité složení, certifikace a účinky. Hezké balení nebo vůně je jen příjemný bonus. I když v poslední době preferuju kvůli ekzému a citlivé pokožce produkty bez parfemace :)

    MŮJ BIO SVĚT

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem celkem zvyklá na produkty bez parfemace, avšak takový voňavý kokosový olej, včelí vosk, kakaové máslo... to je něco :)

      Vymazat
  2. Taky vařím mýdla a vůně používám nerada, i když hlavně proto, že výsledné mýdlo to dost prodraží. Ale všechny, kterým mýdla dávám (a mohou tam být ty nejluxusnější složky), vůbec nic jiného nezajímá - jen jestli voní..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak, raději si koupí nějaký hnus z obchodu, ve kterém nic není. Maximálně minerální oleje :D Hlavně že voní.

      Vymazat
  3. Já zrovna před pár dny koupila dětské mýdlo z Havlíkovy apotéky pro prcka s problematickou suchou pokožku, ale protože nám došlo mýdlo na ruce, tak používáme toto dětské. Bylo mi doporučeno jako mýdlo na citlivou dětskou pokožku, ale nebyl čas to moc studovat. Doma mě překvapilo, jak silná je jeho vůně a zůstane dlouho z rukou cítit. Říkám si, co tam tak voní a ve složení "parfum" :/. Tak mě to trochu zklamalo, ačkoliv mýdlo poměrně pěkně hydratuje, ale z vůně už mi začínají přecházet všechny smysly :). Upřednostňuji něco mnohem jemnějšího, nevýrazného, hlavně když ruce vyživí a nevysuší. Tak si říkám, proč to tam dávají, zvlášť, když to je pro děti...

    Jinak složení peelingu vypadá moc dobře, až budu mít zas období mastící se pleti, určitě vyzkouším :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To máte pravdu, že dětská kosmetika by měla být daleko šetrnější. Kdybyste si mýdlo vyráběla doma a nalila tam pro jistotu více esenciálního oleje s tím, že proces zmýdelnění na intenzitě vůni ubere a nakonec se tak nestalo, tak to plně pochopím. Ale takováto větší firma s certifikovanou a schválenou kosmetikou by si toto dovolit neměla a naopak by měla brát zřetel na citlivou dětskou pokožku a parfému dát raději méně.

      Určitě vyzkoušejte, mě se na mastící pleť osvědčila i maska ze samotného marockého jílu a heřmánkového hydrolátu.

      Vymazat
    2. Děkuji moc za tip :). Lenka

      Vymazat
  4. Tak tenhle peeling vypadá suprově :) snad se k němu někdy dostanu
    http://catthegdiaries.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  5. Kupila som si ho minuly mesiac, sice som ho zatial pouzila len 2 krat, ale som spokojna. Najprv ma ta konzistencia troska zaskocila, ale zvykla som si. Jedine co mi troska vadi, ze sa droli a z tvare pri aplikacii opadava, cize clovek si musi davat fakt bacha, aby sa drzal pekne nad umyvadlom :) ale ako si spominala, plet po pouziti je vlacna a jemna, splni co ma a super zlozenie aj cena, takze odporucam aj ja :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zkus si předtím trochu navlhčit pleť. Peeling se nebude tak drolit a navíc se lépe do pokožky vsáknou oleje, které tam jsou :)

      Vymazat