pátek 23. září 2016

GRÆÐIR shampó - šampon na podrážděnou pokožku

Jelikož u nás posledních pár dní bylo vcelku islandské počasí, déšť, chladno a zataženo, řekla jsem si, že dalším produktem, o který se s Vámi podělím bude opět z e-shopu Zdraví z Islandu. Protože jsem před nějakou dobou řešila problémy s pokožkou hlavy (a doteď je nemám zcela vyřešeny), tak jsem hledala nějaký ideální šampon, který by mou kůži nedráždil. A jak vybraný produkt obstál Vám prozradím o pár řádků níže. 

O značce Sóley Organics jsem se rozepisovala již před nějakou dobou v článku o ,,Hojivé masti na všechno". Proto bych jen v rychlosti shrnula, že se jedná o islandskou značku, která vyrábí přírodní kosmetiku velmi vysoké kvality za pomocí různých bylin a ekologickým způsobem.

Šampon je v plastovém obalu s praktickým víčkem, které hravě otevřete jedním prstem. Konzistence je zcela klasická, ne příliš řídká, prostě tak akorát. Šampon voní velmi jemně, avšak příjemně po směsici bylinek. Pění rovněž hezky, pěna je hustá a krémová. Určitě se nemusíte bát, že byste ho na jedno použití vyplýtvali polovinu. Na mé hustější vlasy v délce k ramenům stačí jedna až dvě čajové lžičky produktu. Co se však účinků týká, tak má pokožka hlavy byla spokojená. Nebyla podrážděná, nepálila, nesvědila a omezila se mi tvorba suchých šupinek kůže. Jenže vlasy byly spokojeny již o něco méně. Mám trochu mastnější typ vlasů (nebarvím si je a běžně je umývám ob den až dva) a po umytí jsem měla pocit, jako bych použila nadměrné množství kondicionéru. Vlasy byly hned po vysušení sice lesklé, ale měla jsem z nich pocit, jako by byly tak trochu mastné a zplihlé. Druhý den ráno už byly viditelně mastné a večer opět zralé na umytí. Tudíž jsem se z šamponování ob den až dva dostala na šamponování každodenní. S každým typem vlasů ale šampon může reagovat jinak. Pokud má někdo odbarvované a suché vlasy, určitě vydatnější výživu a promaštění nejenže ani nepozná, ale dokonce ocení. Na druhou stranu, jak se pokožce tento šampon líbí, tak majitelům mastnějšího typu vlasů asi úplně nesedne. Vše je však třeba nejprve vyzkoušet, protože to, že nevyhovoval mě je pouze můj názor a každý jsme jiný a máme jiné preference.

SloženíAqua (islandská pramenitá voda), Sodium Lauroyl Sarcosinate, Sodium Lauryl Sulfoacetate, Cocamidopropyl Betaine, Polyquaternium-47, (rostlinný) Glycerin, Sodium Levulinate, Sodium Anisate, Betula Pubescens Twig Extract (extrakt z březových větviček), Achillea Millefolium Extract (extrakt z řebříčku obecného), Salix Phylicifolia Extract (extrakt z vrby bobkolisté), Arctostaphylos Uva Ursi Leaf Extract (extrakt z medvědice lékařské), Sodium Phytate, Lavandula Angustifolia Oil (levandulový olej), Citrus Medica Limonum Oil (citronový olej), Citrus Aurantium Dulcis Seed Oil (pomerančový olej), Citrus Grandis Peel Oil (olej z grapefruitové kůry), Pogostemon Cablin Oil (olej z pačule obecné), Rosmarinus Officinalis Leaf Oil (rozmarýnový olej), Cananga Odorata Leaf Oil (olej ylang ylang)

+vůně
+zvláčňující a hydratační účinky na pokožku hlavy
+složení
+stačí malé množství k vytvoření husté pěny
+netvoří se po něm lupy

-vlasy se sklonem k rychlejšímu maštění se mastí rychleji

Za šampon děkuji e-shopu Zdraví z Islandu, který mohu díky jeho produktům a majitelům s osobním přístupem a velmi milou a přátelskou komunikací doporučit.




Co na tento e-shop říkáte Vy? Už jste z něj něco vyzkoušeli?


4 komentáře:

  1. podľa tvojej recenzie vyzerá ako super šampón, určite aj je ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není špatný a věřím, že pro sušší vlasy by byl ideální.

      Vymazat
  2. Zaujala mě bylinkova vůně, ale mám taky kadeře se sklonem k maštění, takže si nechám zajít chuť ... Každopádně musím pochválit nádherné fotky, určitě by si zasloužily vetší velikost ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc! Pokud na některou z fotek klikneš levým tlačítkem myši, otevře se Ti v plné velikosti ;)

      Vymazat