sobota 16. července 2016

Tělový peeling Mléčné potěšení

Jak jsem slíbila v minulém článku, v několika následujících recenzích bych se chtěla věnovat produktům s obsahem soli. Pravda, minulý článek se soli moc nedotkl, ale tento už ano. Za to jsem zase narazila na něco, co by Vás jako spotřebitele mohlo zajímat. Jedná se opět o luštění složení a já si už začínám připadat jako nějaký šťoural, ale bohužel, nedá mi to. 

Tradičně pro nováčky ve světě přírodní kosmetiky odkážu na informace o Soaphorii zde a vrhneme se na bližší popis peelingu. 

V prvé řadě bych ráda zmínila, že jsem s tímto produktem jako takovým opravdu spokojená. Oceňuji bytelné skleněné balení, které vidím daleko radši než plastové i krásný design. Hned po otevření Vás do nosu praští příjemná vůně, mě osobně připomínající Margotku. Tento přípravek není skvělý jen v tom, že je na rozdíl od jiných peelingů opravdu praktický, neboť nešpiní zabarvením a ani nerozpustitelnými částečkami vanu, nebo sprchový kout, ale navíc mě osobně na kůži opravdu pomáhá. Nejen, že je kůže po použití hebká a vláčná, jako po namazání krémem, ale odzkoušela jsem si tento peeling i na nohy po holení. Stává se mi totiž, že se mi vytvoří červená vyrážka a zarůstají mi chloupky. Po použití zanícená místa zmizela (i když to, pravda, pálilo). Proto mě opravdu mrzí, že jinak dobrý produkt kazí jedno velké ale. 

Jedná se opět o nedostatky ve složení. Jenže je to celé zamotanější. Bylo mi divné, že Krásná každý den vyzdvihuje jednotlivé ingredience ve složení, které tam (a ani u minule zmiňovaného sprchového gelu) ale bohužel nejsou. V tomto případě je to mléčný protein a jasmín. Proto jsem si vzala do ruky peeling i sprchový gel z předešlé recenze a došla jsem k závěru, že tato složení se s e-shopem shodují. Pořád mi to ale přišlo podezřelé, protože s Krásná každý den mám jinak velmi dobré zkušenosti a tak jsem pátrala dál. Najela jsem si na stránky samotné Soaphorie a zjistila, že zde je ten problém. Mají totiž uvedené trochu jiné složení (a k tomu popisy), než jaké mám já na výrobku a jaké má e-shop Krásná každý den. I tak ale některé ingredience chyběly, v tomto případě to byl jasmín (nevím, jestli si nepopletli vanilku, protože o té nikdo nemluvil a ta v peelingu přitom přítomna je, ale to už není má starost).

Složení, které uvádí Krásná každý den: Sodium Chloride, Potassium Iodate, Olea Europaea Fruit Oil, Cocos Nucifera Oil, Butyrospermum Parkii Fruit, Cocos Nucifera Fruit Oil, Vanilla Planifolia Fruit Extract

Složení, které mám uvedeno na svém výrobku: Sodium Chloride, Potassium Iodate, Olea Europaea Fruit Oil, Cocos Nucifera Oil, Butyrospermum Parkii Fruit, Cocos Nucifera Fruit Oil, Vanilla Planifolia Fruit Extract 

Složení, které uvádí Soaphoria: Sodium Chloride (sůl), Potassium Iodate (jodičnan draselný), Olea Europaea Fruit Oil (olivový olej), Cocos Nucifera Oil (kokosový olej), Elaesis Guineensis Oil (palmový olej), Butyrospermum Parkii Fruit, Bio Goat Milk (kozí mléko), Cocos Nucifera (kokos???), Vanilla Planifolia Fruit Extract (vanilka)

Ze složení moc nechápu, co znamená Cocos Nucifera Fruit Oil, dle internetu by to mohl být normální kokosový olej, který už je ale ve složení uveden jako Cocos Nucifera Oil a už vůbec mi není jasné, kde vzali jasmín a proč na jedněch stránkách údajně produkt obsahuje palmový olej, kokos a kozí mléko a na jiných ne. To jako když si objednám produkt přímo od Soaphorie, tak mi přijde s jiným složením? A Butyrospermum Parkii Fruit znamená co? Že mám v peelingu celý bambucký ořech? Protože aby tam bylo máslo, muselo by být uvedeno Butyrospermum Parkii Butter a pokud olej, tak Butyrospermum Parkii Oil. 

Peeling k recenzi poskytl e-shop Krásná každý den



Čtěte složení ;)

8 komentářů:

  1. Já jsem s tímto peelingem byl maximálně spokojená, po rozdílech ve složení jsem nepátrala.
    Narozeninová giveaway

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já s ním, jako takovým, byla ale taky spokojená.

      Vymazat
  2. Normálně po složení taky nekoukám, ale tohle mě docela překvapilo... asi bych se obrátila vyloženě na e-shop s dotazem, jak to tedy je, i když by podlě mě mělo platit složení na obale, ale v tom případě je zase klamavá reklama to, že na e-shop napíšou do složení něco, co tam není... :/ Budeš to nějak řešit?
    Nikola Mills

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Už jsem psala Míši z Krásná každý den, ať si opraví popisky produktů, protože nejsou pravdivé a ať se mi k recenzi zkusí vyjádřit, tak uvidím :)

      Vymazat
  3. Já už měla párkrát pocit, že se jim to neshoduje, ale víc jsem se po tom nepídila. Asi by potřebovali klepnout přes prsty. Kdyby jim napsalo víc lidí, tak by s tím měli něco dělat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kdyby jim napsalo víc lidí.. To je pěkná myšlenka, já peelingy od Soaphorie jednu dobu vídala snad na všech blozích, prostě absolutně populární produkt a nikdo si toho nevšiml, nikdo to neřešil. Asi je všem obsah výrobku ukraden, hlavně že mají něco zadarmo :D

      Vymazat
  4. Teda mají v tom nějaký bordel :D Ale docela jsi mě nalákala na tu vůni, vanilku tu já můžu :) Akorát ten palmáč bych klidně oželela.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No podle všeho já palmáč na svém produktu uvedený nemám, takže kdo ví :D

      Vymazat